|

Saksalaiset koirarodut [31 kpl] kuvina

saksalaiset koirarodu

Saksasta tulee paljon maailmankuuluja automerkkejä, oluita ja jalkapalloseuroja, mutta myös useat saksalaiset koirarodut kuuluvat ehdottomasti maailman tunnetuimpien sekä suosituimpien rotujen joukkoon.

Kukapa ei olisi kuullut esimerkiksi saksanpaimenkoirasta, mäyräkoirasta tai dobermannista, jotka ovat kuitenkin vain pieni otanta kaikista Saksasta tulevista roduista.

Kaiken kaikkiaan Saksa sijoittuu kolmanneksi maailman eniten rotuja tuottaneista maista, heti Ranskan ja Iso-Britannian jälkeen.

Pyrimme esittelemään tässä artikkelissa kaikki tunnetuimmat ja suosituimmat saksalaiset koirarodut.

Saksan koirarodut

Amerikaneskimokoira

amerikaneskimokoira

Pienikokoinen rotu, amerikaneskimokoira on nimestään huolimatta kotoisin Saksasta.

Se kuuluu saksanpystykorvaperheeseen eli on läheistä sukua esimerkiksi kleinspitzille sekä pomeranianille.

Rotu on luonteeltaan leikkisä, kiltti sekä miellyttämishaluinen.

Se on myös erittäin älykäs ja sille on mahdollista opettaa erilaisia temppuja. Tästä on myös todisteena se, että rotua on käytetty myös sirkuskoirana.

Amerikaneskimokoiran alkuperäinen tehtävä on ollut toimia tarkkailijana ja vahtikoirana, joten rotu on melko haukkumisherkkä, eli vaatii koulutuksen osalta tarkkuutta.

Apinapinseri

apinapinseri

Apinakoiraksikin kutsuttu apinapinseri on ulkoisesti ja luonteeltaan huvittava tapaus.

Nimensä mukaisesti se muistuttaa ulkoisesti hieman pientä apinaa. Lisäksi se on luonteeltaan melkoinen koomikko, joka yrittää tehdä kaikkensa saadakseen hymyn omistajansa huulille.

Rotu on äärimmäisen utelias sekä seikkailunhaluinen, mutta osaa olla myös joskus melko jääräpäinen, mikä tekee sen kouluttamisesta melko haastavaa.

Silti apinapinseri on pohjimmiltaan erittäin kiltti ja hyväntahtoinen.

Baijerinvuoristovihikoira

Baijerinvuoristovihikoira

Paksusta ja voimakkaan näköisestä kaulastaan tunnettu baijerninvuoristovihikoira on jalostettu alunperin haavoittuneen riistan jäljitykseen.

Luonnollisesti sen hajuaisti on siis huippuluokkaa ja se osaa hajun perusteella esimerkiksi erottaa haavoittuneen riistan ei-haavoittuneesta.

Rotu on myös rauhallinen, kärsivällinen sekä hiljainen, mikä on myös ollut tarpeen jäljitystehtävissä.

Se on vastaavasti myös nopea ja ketterä, mikä on ollut hyödyksi saaliin jahtaamisessa.

Kotioloissa se taas on rauhallinen ja ihmisläheinen kumppani omistajalleen.

Bokseri

bokseri

Bokseri on erittäin vanha rotu, jonka esi-isät voidaan jäljittää jopa aikaan 2000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Rodun ulkoisia tunnusmerkkejä on sen lihaksikas ulkomuoto, väkevä leuka seka voimakas alapurenta. Sen silmät ovat aavistuksen samanlaiset kuin mopsilla, vaikka kyseessä on paljon isompi rotu.

Vaikka luonteeltaan bokseri on leikkisä ja aktiivinen, on se myös erittäin rohkea sekä peloton.

Bokseri sopii ulkomuodostaan huolimatta myös perhekoiraksi, mutta vaatii tiukan koulutuksen.

Dobermanni

dobermanni

Dobermanni on yksi vanhimmista saksalaisista koiraroduista, joka tunnetaan populaarikulttuurissa usein verenhimoisena vahtikoirana.

Todellisuudessa rotu on kuitenkin koulutettavissa moneen eri käyttötarkoitukseen ja sopii niin poliisikoiraksi kuin lapsiperheille.

Dobermanni on rotuna erittäin monipuolinen. Se on yksi älykkäimmistä koiraroduista, mutta samalla erittäin lihaksikas ja urheilullinen.

Lisäksi se on äärimmäisen rohkea, eikä kavahda uhkaaviakaan tilanteita, mutta osaa samalla olla myös erittäin rakastava omistajiaan kohtaan.

Kokonsa puolesta dobermanni lasketaan suureksi koiraroduksi.

Elo

elo

Elo on yksi uusimmista saksalaisista koiraroduista, joka jalostettiin vasta 80-luvun loppupuolella.

Rodun jalostuksen tavoitteena oli luoda täydellinen perhekoira, joka tulee hyvin toimeen lasten kanssa, on rauhallinen ja leikkisä sekä luotettava. Nämä ominaisuudet sillä myös on.

Lisäksi elo on erittäin energinen rotu, mutta vastaavasti tylsistyy melko helposti.

Sitä ei myöskään sovi jättää pitkäksi aikaa yksin tai se alkaa kärsiä eroahdistuksesta.

Elon harvinaisuudesta kertoo se, ettei Suomessa ole rekisteröity yhtään yksilöä.

Eurasier

eurasier

Eurasier on pörröinen saksalainen pystykorvarotu, joka on luonteeltaan erittäin tasapainoinen ja ystävällinen.

Joidenkin mielestä eurasier on täydellinen perhekoira, koska se on rauhallinen ja hiljainen sekä tykkää leikkiä lasten kanssa.

Hiljaisena rotuna se sopii hyvin myös kaupunkiasuntoihin.

Ihmisläheisenä koirana se ei viihdy pitkiä aikoja yksin, vaan kärsii herkästi eroahdistuksesta, eli tästä syystä se ei välttämättä sovellu kiireisen ihmisen koiraksi.

Hannoverinvihikoira

hannoverinvihikoira

Nimensä mukaisesti hannoverinvihikoira jalostettiin jo alunperin jäljityskäyttöön.

Luonnollisesti sillä on siis erittäin hyvä hajuaisti sekä keskittymiskyky, eikä se vainun saatuaan suostu luovuttamaan helpolla, vaan haluaa seurata hajua tai jälkeä loppuun saakka.

Rotu on erittäin urheilullinen ja aktiivinen, joten se vaatii paljon liikuntaa sekä aktiviteetteja. Siksi se sopii paremmin koiraksi maalle kuin kaupunkiin.

Perheille se voi myös sopia hyvin, koska perusluonteeltaan se on erittäin rauhallinen. Tosin metsästyskoirana se vaatii hieman enemmän panostusta sosialisointiin sekä koulutukseen.

Hovawart

hovawart

Hovawart on perinteikäs saksalainen vahtikoirarotu, jota edelleen käytetään paljon pihan vartijana sen hyvien aistien, näön sekä kuulon takia.

Rotu on omistajaansa kohtaan erittäin omistautunut ja noudattaa hyvin sille annettuja ohjeita.

Vaikka se on vahtikoirana kuin näytekappale saksalaisesta insinöörityöstä, ei se silti ole luonteeltaan mikään robotti, vaan kotioloissa lämmin sekä rauhallinen perhekoira.

Myös leikkiessä se seuraa hyvin rauhallisesti mitä ympärillä tapahtuu, eikä hypi ja höntyile joka paikkaan.

Huomioitavaa on kuitenkin, että rotu on melko voimakas, niin fyysisesti kuin henkisesti. Se vaatii siis myös omistajaltaan hyvää hallintaa ja koulutusta, ettei tule ikäviä välikohtauksia.

Karkeakarvainen saksanseisoja

karkeakarvainen saksanseisoja

Karkeakarvainen saksanseisoja on lyhyt- ja pitkäkarvaisen saksanseisojan serkku, joka jakaa niiden kanssa paljon samoja luonteenpiirteitä sekä ominaisuuksia.

Ulkoisesti sen erottaa muista saksanseisojista turkin lisäksi myös paksuista kulmakarvoista sekä parrasta.

Rotuna karkeakarvainen saksanseisoja on erittäin monipuolinen. Se on alunperin metsästykseen jalostettu, joten luonnollisesti se on erittäin urheilullinen, urhea ja älykäs.

Se tosin saattaa olla joskus melko jääräpäinen, eli vaatii siksi panostusta koulutukseen.

Kleinspitz

kleinspitz

Kleinspitz muistuttaa ulkoisesti erittäin paljon serkkuansa pomerania ja ne onkin vaikea erottaa toisistaan muuten kuin koon puolesta. Kleinspitz on siis aavistuksen suurempi.

Rotu on täynnä asennetta, energiaa ja elämäniloa, eikä sen virta tunnu loppuvan koskaan.

Kleinspitz on erittäin älykäs rotu, jolle on mahdollista opettaa erilaisia temppuja, mutta vastaavasti se myös tylsistyy melko helposti.

Se on myös melko haukkuherkkä, eli pitää kouluttaa lopettamaan haukkuminen käskystä.

Kromfohrländer

Kromfohrländer

Kromfohrländer on melko tuore saksalainen rotu, joka kehitettiin alunperin 40- ja 50-luvuilla, heti toisen maailmansodan jälkeen.

Rotu on luonteeltaan erittäin iloinen ja leikkisä, mikä on varmasti ollut syynä sen jalostukseen heti sotavuosien jälkeen, kun Saksaan kaivattiin positiivisuutta.

Seurakoirana kromfohrländer on huippuluokkaa, eli se on erittäin ihmisrakas ja aina halukas miellyttämään omistajaansa, jonka seurasta se ei saa tarpeekseen.

Tämä toki tarkoittaa myös sitä, ettei sitä tule jättää pitkäksi aikaa yksin, koska se kärsii herkästi eroahdistuksesta.

Kääpiösnautseri

kääpiösnautseri

Kääpiösnautseri sisältää kaikki suurempien snautsereiden ominaisuudet, mutta pienemmässä paketissa.

Suurempiin snautsereihin verrattuna rotu on myös terveempi ja itse asiassa kääpiösnautseri on yksi maailman terveimmistä koiraroduista, eli sillä esiintyy vain vähän erilaisia rodulle ominaisia perussairauksia.

Kääpösnautseri on erittäin urheilullinen, ketterä ja hyväkuntoinen rotu, joka sopii kokonsa puolesta hyvin myös kaupunkiolosuhteisiin.

Pienestä koostaan huolimatta kääpiösnautseri ei kuitenkaan ole mikään ideaali sylikoira, koska se tykkää pysyä jatkuvasti liikkeessä.

Suurempien snautsereiden tavoin, kääpiösnautseri on erittäin älykäs ja nokkela koira, mutta myös herkkä tylsistymään, eli vaatii jatkuvasti uusia ärsykkeitä.

Leonberginkoira

leonberginkoira

Leonberginkoira on valtavan kokoinen saksalainen rotu, joka ulkonäöltään muistuttaa hieman leijonaa. Tästä syystä se oli aikanaan kuninkaallisten ja muiden aatelisten suosiossa.

Rotu voi painaa jopa 100 kiloa ja sen tuuhea turkki tekee siitä vieläkin suuremman näköisen, joten kyseessä on siis erittäin näyttävä rotu.

Se on kuitenkin luonteeltaan erittäin ystävällinen ja tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Leonberginkoira haluaa leikkiä paljon, mutta ei välttämättä aina hahmota omaa kokoaan, joten erityisesti sen leikkiessä pienten lasten kanssa, kannattaa aikuisen valvoa leikkejä.

Turkkinsa takia se ei välttämättä sovellu allergiselle, koska siitä irtoaa jo pelkästeen kokonsa puolesta melko paljon hilsettä.

Lyhytkarvainen saksanseisoja

Lyhytkarvainen saksanseisoja

Lyhytkarvainen saksanseisoja on erittäin monipuolinen koirarotu, joka on jalostettu erityisesti lintujen metsästykseen.

Se osaa noutaa saaliin niin maasta kuin vedestä ja on ominaisuuksiltaan erittäin urheilullinen sekä älykäs.
Kotioloissa rotu on kuitenkin erittäin kiltti ja ystävällinen, eli sopii hyvin myös perhekoiraksi.

Omistajaltaan se vaatii kuitenkin hieman enemmän aktiivisuutta, koska kyseessä on niin urheilullinen ja hyväkuntoinen rotu, joka ei sovellu vain sisällä makoiluun.

Löwchen

löwchen

Löwchen tunnetaan ulkonäkönsä vuoksi myös nimellä leijonakoira.

Tämä Saksalainen kääpiörotu on luonteeltaan aktiivinen, leikkisä ja iloinen, joka on aina valmis etsimään uusia seikkailuita.

Rotu on erittäin ihmisrakas ja sopii siksi hyvin perhekoiraksi.

Se on tosin yksi kalleimmista koiraroduista maailmassa, harvinaisuutensa takia.

Rodun ehdoton plussa on, ettei se juurikaan hauku, mikä sen pienen koon ohella tekee siitä ideaalin kerrostaloihin ja muihin pieniin asuntoihin. Se ei myöskään vaadi paljoa liikuntaa.

Mäyräkoira

mäyräkoira

Mäyräkoira on varmasti ulkoisesti yksi maailman tunnetuimmista koiraroduista, johtuen sen huomattavan lyhyistä jaloista verrattuna sen vartalon pituuteen. Sitä kutsutaankin ulkonäkönsä vuoksi joskus makkarakoiraksi.

Rotu on myös erittäin suosittu Suomessa ja maailmalla, sijoittuen useassa maassa 10 suosituimman koirarodun joukkoon.

Mäyräkoira on jalostettu alunperin metsästykseen, jossa sen lyhyistä raajoista on ollut paljon hyötyä, koska se on mahtunut hyvin esimerkiksi luoliin ja pieniin koloihin. Se
onkin niittänyt mainetta esimerkiksi kanien, supikoirien, kettujen sekä mäyrien metsästäjänä.

Taustansa takia rotu on äärimmäisen rohkea, älykäs ja urheilullinen.

Silti se on kotioloissa täydellinen syli- ja seurakoira, joka sopii hyvin myös perheille.

Pienimünsterinseisoja

Pienimünsterinseisoja

Alunperin aatelisten koiraksi jalostettu pienimünsterinseisoja on keskikokoinen saksalainen rotu, joka nimestään huolimatta ei ole mikään pieni koira, vaan voi painaa jopa 30kg.

Sitä on käytetty paljon metsästyksessä noutajana ja jäljittäjänä, mutta taustastaan huolimatta se on luonteeltaan erittäin iloinen sekä energinen rotu.

Pienimünsterinseisoja on erittäin aktiivinen ja urheilullinen, joka muun muassa rakastaa vettä sekä uimista. Siksi se sopii erityisen hyvin asumaan veden äärelle, kuten saaristoon.

Luonteeltaan se on rauhallinen ja leikkisä, eli sopii hyvin perhekoiraksi.

Pinseri

pinseri

Pinseri on luonteeltaan erittäin eloisa ja aktiivinen vanha saksalainen koirarotu, jonka ominaisuuksista kertoo paljon, että sen pohjalta on jalostettu sekä dobermanni että kääpiöpinseri.

Ulkoisesti pinseri muistuttaakin pienempää versiota dobermannista. Kooltaan se on keskikokoinen rotu.

Rotu on kotioloissa ystävällinen ja kiltti perhekoira, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Tilanteen vaatiessa se osaa myös olla erittäin rohkea sekä peloton, eli sopii hyvin myös vahtikoiraksi.

Pinseri on täynnä energiaa, joten se vaatii myös omistajaltaan aktiivisuutta, eli tarpeeksi säännöllistä liikuntaa sekä aktiviteetteja.

Se on myös älykäs ja omaa hyvät ongelmanratkaisutaidot, mutta vastaavasti se myös tylsistyy helposti.

Pitkäkarvainen saksanseisoja

pitkäkarvainen saksanseisoja

Pitkäkarvainen saksanseisoja on alunperin metsästykseen kehitetty rotu, jonka tehtävänä on noutaa ammuttu saalis joko maasta tai vedestä.

Rodun turkki on käytännössä vedenkestävä, mikä tekee siitä äärimmäisen hyvin vesistöjen ääreen sopivan rodun.

Ominaisuuksiltaan pitkäkarvainen saksanseisoja on erittäin älykäs, urheilullinen, nopea ja ketterä.

Sillä on hyvä kunto ja se jaksaa tehdä pitkiäkin lenkkejä, joita se myös aika ajoin odottaa. Tästä syystä rotu sopii hyvin aktiiviselle omistajalle tai perheelle.

Perusluonteeltaan pitkäkarvainen saksanseisoja on ystävällinen, mutta saattaa joskus olla vieraita kohtaan hieman epäileväinen. Se vaatii siksi sosialisointia pienestä pitäen.

Se on myös melko voimakastahtoinen, eli vaatii siksi panostusta koulutukseen.

Pomeranian

pomeranian

Pomeranian on erittäin sosiaalinen ja leikkisä rotu, jonka tunnistaa ulkoisesti sen pörröisestä karvapeitteestä sekä pienestä koosta.

Se on ulkoisesti hyvin paljon samannäköinen kuin kleinspitz, mutta pienikokoisempi.

Luonteeltaan se on varustettu älykkyydellä sekä äärimmäisen kovalla itseluottamuksella. Pomeranian saattaakin mennä uhittelemaan huomattavasti itseään suuremmille koirille, koska luulee olevansa itsekin suuri.

Rotu on melko haukkuherkkä, eli vaatii hyvän koulutuksen sopeutuakseen esimerkiksi kaupunkiolosuhteisiin.

Rottweiler

rottweiler

Rottweiler on yksi maailman vanhimmista roduista ja malliesimerkki lojaalista sekä luotettavasta koirarodusta, joka tekee kaikkensa omistajansa eteen.

Sen ominaisuudet tunnettiin jo antiikin Rooman aikaan, jolloin rotua käytettiin niin vahtikoirana kuin taisteluissa.

Vaikka rotu on ulkoisesti hieman uhkaavan näköinen, eli erittäin lihaksikas ja vahva, osaa se olla myös herkkä sekä rakastava perhekoira.

Rottweiler on myös erittäin älykäs rotu, mikä näkyy esimerkiksi siten ettei se uhittele turhan takia ihmisille.

Se osaa yleensä tunnistaa oikeasti uhkaavat tilanteet tavallisista kohtaamisista.

Tosipaikan tullen se toki osaa myös toimia ja sen voimasta kertoo paljon se, että rottweilerin purentavoima on jopa pitbullia suurempi.

Saksanmetsästysterrieri

saksanmetsästysterrieri

Saksanmetsästysterrieri on pienriistan metsästykseen jalostettu erittäin monipuolinen keskikokoinen terrierirotu.

Luonteeltaan se on erittäin sisukas ja rohkea, onhan se tottunut jahtaamaan esimerkiksi kettuja, supikoiria ja mäyriä, samoin kuin jäniksiä sekä oraviakin.

Siltä löytyy siis myös paljon nopeutta sekä räjähtävyyttä ja oravia se osaa jahdata jopa puuhun asti eli myös kiipeily sujuu siltä. Sen urheilullisuus ja ketteryys ovat siis huippuluokkaa.

Rotu on luonteeltaan periksiantamaton, joten se osaa toisaalta olla myös melko jääräpäinen ja voimakastahtoinen. Se vaatii siis omistajaltaan panostusta koulutukseen.

Toisten koirien kanssa rotu ei välttämättä tule hyvin toimeen, mutta ihmisten kanssa sen sijaan vallan mainiosti. Se sopiikin hyvin myös perhekoiraksi.

Saksanpaimenkoira

saksanpaimenkoira

Maailmalla kolmen suosituimman koirarodun joukossa vuodesta toiseen keikkuva saksanpaimenkoira on kuin saksalaisen insinöörityön tuotos.

Se on äärimmäisen älykäs, rauhallinen ja urhea rotu, jonka tilannetaju on huippuluokkaa, samoin kuin sen kyky ratkaista ongelmia.

Myös sen fyysiset ominaisuudet ovat huippuluokkaa, nimittäin se on nopea, lihaksikas, ketterä ja hyväkuntoinen.

Kotioloissa rotu on kuitenkin erittäin rakastava ja sopii hyvin myös perheille, jolle se on valmis antamaan kaikkensa.

Snautseri

snautseri

Suursnautseria pienempi, mutta kääpiösnautseria suurempi “keskikokoinen” snautseri on luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan monipuolinen rotu, joka jakaa muiden snautsereiden kanssa paljon samoja piirteitä.

Se älykäs, ketterä ja urheilullinen.

Älykkyytensä takia se myös tylsistyy melko helposti, mutta kuntonsa puolesta se jaksaa touhuta tarvittaessa pitkiäkin aikoja.

Luonteeltaan snautseri on ystävällinen ja ihmisläheinen perhekoira.

Kooltaan se on noin puolet suursnautseria pienempi ja vastaavasti kääpiösnautseria se on muutaman koon suurempi.

Snautserit ovat myös hypoallergeenisia koirarotuja, eli voivat sopia myös koira-allergiselle.

Suursnautseri

suursnautseri

Snautseriperheen suurin jäsen, eli suursnautseri eroaa pienemmistä versioista pääasiassa kokonsa puolesta, mutta se on myös aavistuksen rauhallisempi kuin pienemmät snautserit.

Rotu sopii erittäin hyvin niin työkäyttöön kuin perhekoiraksi, eli se on voimakas ja urheilullinen, mutta myös erittäin rakastava. Lisäksi se on todella älykäs.

Sillä riittää paljon energiaa, mutta se on toisaalta myös herkkä tylsistymään, joten vaatii paljon aktiviteetteja pysyäkseen innostuneena.

Tanskandoggi

tanskandoggi

Tanskandoggi on äärimmäisen suurikokoinen koirarotu, joka varmasti kääntää katseita kaikkialla minne se menee.

Vaikka rodun nimi viittaisi sen tulevan Tanskasta, on kyseessä kuitenkin saksalainen rotu ja tanskandoggi on itse asiassa Saksan kansallisrotu.

Rodun urokset ovat säkäkorkeudeltaan maailman suurimpia koiria ja naaraatkin maailman toiseksi korkeimpia, heti irlanninsusikoiran jälkeen. Tanskandoggi voi myös painaa jopa 90 kiloa.

Koostaan sekä ulkonäöstään huolimatta rotu on luonteeltaan yleensä erittäin kiltti ja jotkut omistajat sanovat sen olevan jopa hieman pelkuri.

Tämä varmasti riippuu yksilön taustasta, nimittäin tanskandoggia käytetään myös metsästyksessä ja kyseisten yksilöiden luonne on kotikoiraa kovempi.

Huomioitavaa on, että suuren kokonsa vuoksi rodun eliniän ennuste on koirien lyhyimpiä, eli sen ennustetaan elävän keskimäärin vain 5-6 vuotiaaksi. Tässä on toki yksilöllistä vaihtelua.

Viiriäiskoira

viiriäiskoira

Viiriäiskoira on jälleen yksi esimerkki laadukkaista saksalaisista metsästyskoirista.

Rotu on erittäin monipuolinen, eli urheilullinen, älykäs ja rauhallinen.

Vaikka kyseessä on metsästykseen jalostettu rotu, on se silti erittäin ihmisläheinen sekä rakastava.

Taustansa takia rotu vaatii paljon aktiivisuutta sekä aktiviteetteja, pysyäkseen tyytyväisenä.

Villakoira

villakoira

Villakoiran alkuperästä on ollut paljon erimielisyyttä vuosien saatossa, nimittäin monet uskovat sen tulevan Saksasta, kun taas toiset väittävät villakoiran olevan jalostunut barbetista ja olevan näin ollen kotoisin Ranskasta, jonka kansallisrotu se myös on.

Oli totuus mikä hyvänsä, on villakoira kuitenkin äärimmäisen hyvä ja monipuolinen koirarotu.

Älykkyyden osalta se sijoittuu maailman toiseksi älykkäimmäksi.

Luonteeltaan villakoira on rakastava ja huolehtiva, kun taas ominaisuuksiltaan se on urheilullinen, nopea ja ketterä.

Lisäksi villakoira on erittäin allergiaystävällinen rotu, eli sopii hyvin myös koira-allergiasta kärsivälle.

Villakoirapointteri

villakoirapointteri

Villakoirapointteri on alunperin jalostettu metsästykseen, yhdistämällä villakoiraa ja pointteria.

Tavoitteena oli luoda rotu, jolla olisi muun muassa ensimmäiseksi mainitun vakaa luonne sekä jälkimmäisen työmoraali. Tällainen villakoirapointteri myös on.

Rotu on erittäin ketterä ja urheilullinen.

Se osaa noutaa saaliin niin maasta kuin vedestäkin, jossa se viihtyy erinomaisesti sen vedenkestävän turkin ansiosta.

Villakoirapointteri on myös erittäin älykäs ja tasapainoinen rotu, joka sopii hyvin myös perhekoiraksi.

Se on myös rotuna yksi terveimmistä, eli sillä on vain vähän erilaisia perussairauksia.

Weimarinseisoja

Weimaramer

Harmaaksi aaveeksi kutsuttu weimarinseisoja on alunperin suurpetojenkin metsästykseen jalostettu monipuolinen rotu, joka tunnetaan lempinimensä mukaisesti sen hopeanharmaan turkin sekä äänettömän liikkumisen takia.

Rotu on ominaisuuksiltaan erittäin urheilullinen ja itse asiassa se on yksi maailman nopeimmista koiraroduista. Nopeuden lisäksi se on voimakas ja hyväkuntoinen.

Weimarinseisoja on myös erittäin älykäs rotu, joka vaatii säännöllisesti niin fyysistä kuin henkistä stimulointia, jotta se ei tylsisty.

Rodulla on melko voimakas metsästysvietti, joten sen kanssa tulee olla tarkkana esimerkiksi metsissä, ettei se lähde jahtaamaan eläimiä.

Huom! Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty eri internet-lähteistä. Sisältöön tulee siis suhtautua varauksella, koska emme voi taata tietojen oikeellisuutta. Lue lisää